VARGASLLOSA

Le roi, Vargas Llosa et moi / M Piquer

Durant més de deu anys vaig ser la cap de premsa d’una de les editorials espanyoles més importants, Plaza & Janés. A l’octubre de 1981 es va publicar La Guerra del Fin del Mundo, de Mario Vargas Llosa, per cert Premi Nobel de Literatura 2011. El llibre va ser coeditat en edició de luxe per Seix Barral i en edició corrent per Plaza & Janés.

La promoció va ser molt important de cara a la premsa i els mitjans de comunicació i fins i tot en algunes universitats de Barcelona i Madrid. És precisament en aquesta capital, on teníem una agenda de treball molt plena, que un matí Vargas Llosa va rebre una trucada telefònica de la Zarzuela*: el Rei vol coneixer l’escriptor peruà. Molt nerviós, aquest em demana que l’acompanyi perquè no vol anar-hi sol. A continuació, agafem un cotxe i un exemplar de les dues edicions del llibre. I a les 11 en punt arribem a la porta de la Casa Reial. Tot va molt bé, la reunió i l’entrevista, i després d’una llarga conversa arriba el moment de les fotografies.

El rei aleshores agafa un dels dos exemplars per la foto. Jo em quedo aterrada; es la edició de luxe de Seix Barral. “Perdoneu, Majestat, però m’hi jugo la meva feina”. I li dono l’edició de Plaza & Janés abans que la foto sigui feta. Juan Carlos riu francament, encara que una mica sorprès. A la foto final, el rei apareix amb les dues edicions sota el braç, però la portada visible és la de Plaza & Janés.

“Una imatge val més que mil paraules”. He fet la meva feina i estic satisfeta.

——

Autor: Mònica Piquer de Cabarrocas
Enlace a la biblioteca de la páginas web oficial de HISTORIASVERDADERAS:
http://www.mp2013.fr/histoiresvraies/bibliotheque/le-roi-vargas-llosa-et-moi/
Lugar y fecha de subida: 15.12.11- Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>